Hobby Horse Wedstrijd

Tijdens de Bommelerwaardse Paardendag op zaterdag 31 augustus 2024  zullen wij ook weer hobby horse wedstrijden organiseren.

Dressuur en springen

Dressuur rubrieken
proef 1: leeftijd 5, 6 en 7 jaar
proef 2: leeftijd 8, 9 en 10 jaar
proef 3: leeftijd 11 jaar en ouder

Spring rubrieken

  1. 20, 30 of 40 cm
  2. 40, 50 of 60 cm
  3. 60, 70 of 80 cm

Kosten per proef bedragen € 7,50.

Wil jij mee doen? Dat kan! Je kan je tot 26 augustus inschrijven. Heb je geen eigen hobby horse? Dan zorgen wij dat er een paardje te leen is. Meld je aan met jouw naam, de naam van je hobby horse en de rubriek/hoogte waar je aan mee wil doen. Inschrijven kan middels deze link hier  . Verdere info volgt na inschrijving.

De startlijst plaatsen we ongeveer 1 week van tevoren op deze website na sluiting van de inschrijvingen. 

Heb je nog nooit aan hobby horsing gedaan maar wil je wel graag meedoen? Geen probleem! Wil je je thuis vast voorbereiden? Dat kan!
Kijk bijvoorbeeld dit filmpje om een idee te krijgen van hoe een hobby horse wedstrijd eruit ziet: https://www.youtube.com/watch?v=2JTB7m_VRzs   

 

 

Hier wat handige tips om je voor te bereiden voor de hobby horse wedstrijd:

-Zorg voor makkelijk zittende kleding en doe een warming up voor je begint.

-Leer de oefeningen van de proef uit je hoofd. Op deze website vind je alle dressuur oefeningen en ook hoe de ring eruit ziet: https://www.startlijsten.nl/paardeninfo/paardrijden/rijbaanfiguren 

-Oefen thuis met springen van hindernissen. Dat kan heel eenvoudig met spullen die je thuis hebt, zoals een bezemsteel. Belangrijke tip: oefen op een zachte ondergrond, bijvoorbeeld op gras. 

Veel plezier met voorbereiden en tot dan!

Wat is er nog meer te doen? Op deze zaterdag ben je in de ochtend van harte welkom om naar de dressuur- en springwedstrijden te komen kijken. ’s Middags zijn er naast de Hobby Horse wedstrijd diverse shows te bezichtigen en kun je het strodorp bezoeken. Parkeren en entree gratis.

 

Hobby horse

Faciliteiten
Tijdens het evenement is er een mogelijkheid om wat te drinken en te eten bij onze catering. Ook komt er een hele leuke kraam met allerlei hobbyhorse accessoires. In de ochtend en in de middag worden er naast shows ook dressuur- en springwedstrijden gereden op het terrein met (echte) pony’s en u en uw kind/ kinderen zijn altijd welkom om hier ook nog een kijkje bij te komen nemen.

Foto’s tijdens wedstrijd
Wij willen graag foto’s maken tijdens het hobbyhorse evenement en horen wij graag of hier eventueel bezwaar tegen is wanneer u liever niet hebt dat uw kind of kinderen op de foto komen te staan. Dan houden wij hier rekening mee en zorgen wij dat uw kind of kinderen niet in beeld komen. Wij zouden deze foto’s later willen gebruiken om een mooie sfeerimpressie te kunnen laten zien op onze website van de hobby horse wedstrijd.

Hoe zal de dag verlopen?
Er wordt verwacht dat je ongeveer een half uur van tevoren aanwezig bent zodat er genoeg tijd is om jezelf of uw kind/ kinderen aan te melden bij het secretariaat. Na het aanmelden krijgen de deelnemers een startbewijs.  

Hier zal ook de startlijst nog een keer hangen die ook op de site vermeld staat zodat u van tevoren weet op welke tijd u of uw kind mag starten.

Hierna mogen de deelnemers met hun hobbyhorse voor de dressuur losrijden op het terrein wat hiervoor ligt. En voor de springruiters is er een mogelijkheid om voor de start van hun rubriek het parcours een keer te lopen (zonder paard).

Hierna zullen de proeven en parcoursen gereden worden en zal het een spannende strijd worden. Het springen is natuurlijk op tijd en de snelste ruiter met hobby horse zal in zijn of haar eigen rubriek kunnen winnen.

Bij de dressuur is er een jury aanwezig die de dressuur proeven beoordeeld door middel van punten hierbij zal de hoogste score de eerste plek krijgen. 

 

Bijlagen

Proef 1

Proef 2

Proef 3

Parcours

Opgeven voor de Hobby Horse wedstrijd (dressuur/springen) kan online via de Gelderse Boys webshop, klik hier voor webshop.

proef-1 # 5tm7 jaar
PDF – 92,3 KB 232 downloads
proef-2 # 8tm10 jaar
PDF – 93,5 KB 258 downloads
proef-3 # 11jaar en ouder
PDF – 94,6 KB 255 downloads
Parcour Hobby Horse
PDF – 63,1 KB 287 downloads